Elfborg nära att sälja Sebastian Holmén till Dynamo Moskva

Elfsborg ser ut att tappa sin mittbackskugge, då ryska klubben Dynamo Moskva är nära att komma överens med Borås-klubben om en prislapp.

Sebastian Holmén varit en viktig del av Elfsborg i flera år nu, trots sin ringa ålder. Han var både med under januariturnén i landslaget samt var med i den trupp som vann U21-EM i somras. Han kan vara på väg att lämna, då han uppges kunna vara på väg att flytta till en rysk klubb.

Enligt Fotbollskanalen ska Elfsborg och Dynamo Moskva vara nära en överenskommelse, sedan är det bara en läkarundersökning ifrån att en flytt kan möjliggöras. Det betyder att Elfsborgs båda mittbackar från förra säsongen lämnar, sedan tidigare har Anders Svensson slutat med fotbollen. Dessutom är Jörgen Horn skadad under en längre tid, så någon ny mittback behöver nog värvas in.

Holmén valde att nobba ett kontraktserbjudande från Elfsborg så sent som i somras

– För att kunna närma sig det riktiga landslaget behöver man ta några kliv i utvecklingen. Då tror jag att jag måste utomlands, sa han till Fotbollskanalen för en månad sedan.

Efter 18 omgångar ligger Dynamo Moskva på elfte plats i den ryska ligan, fyra poäng ner till kval och fem till nedflyttningsplats. Pavel Progrebnyak och Christopher Samba är några av de kändare spelarna i laget.

Uppdatering (15:16): Enligt Fotbollskanalen är Walid Atta mycket nära en flytt till Elfsborg, och han ersätter då Holmén.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply