El Kabir gav Ängelholm tre poäng mot Hammarby

Hammarby var på jakt efter ännu en trepoängare när man tog emot Ängelholm under måndagskvällen. De som tagit sig till Tele2 Arena hade säkerligen höga förhoppningar efter Bajens övertygande 5-0-seger mot Degerfors i den förra omgången.

Den första halvleken slutade mållöst. Ängelholm försvarade sig bra och lyckades väl med att dra ned på tempot. Hammarby hade märkbarda problem med anfallsspelet. Inte konstigt när man saknade de båda anfallarna Piñones-Arce och Haddad på grund av skada.

I den andra halvleken skulle vi få se mål och det var Ängelholm som överraskande skulle göra det första. I den 64:e minuten tilldelades man en frispark. Fram stegade det förre detta ungdomsproffset i Inter, Sebastian Carlsén, och stänkte dit bollen med en mycket bra träff från lång distans.

Efter målet forcerade Hammarby rejält och det skulle också ge frukt för i den 84:e minuten gjorde Daniel Theorin 1-1. Försvararen fick stå helt ensam vid den bortre stolpen efter en hörna och kunde bara sätta foten till.

Istället för fortsatt forcering åkte Bajen på en rejäl kalldusch bara minuten efter målet. Daniel Theorin gav bort bollen till Othman El Kabir som sprang igenom och placerade in bollen i Johannes Hopfs vänstra stolpe. En jättemiss av den rutinerade försvararen som inte alls var vaken i den situationen.

Det blev inga fler mål och Ängelholm tar en rejäl skrällseger.