Efterlängtad seger för Halmstad

Det stod mycket på spel när bottenkonkurrenterna Halmstad (sist i tabellen) och Brommapojkarna (näst sist) ställdes mot varandra på Örjans Vall under måndagskvällen. En match som slutade med en enkel hemmaseger för Halmstad efter att Gudjon Baldvinsson gjort två mål i den första halvleken.

Det skulle inte dröja mer än knappa kvarten innan nyss nämnde Baldvinsson kunde nicka in ledningsmålet på ett minst sagt regnigt Örjans Vall.

Den pånyttfödde islänningen orkade sedan bara vänta sju minuter innan han kunde uttöka Halmstads ledning inför en lättad hemmapublik.

Halmstad kontrollerade sedan tillställningen mot ett blekt Brommapojkarna, något som i den andra halvleken skulle leda till ett 3-0-mål signerat mittbacken Fredrik Liverstam efter en trasslig situation i BP:s straffområde.

3-0 slutade alltså matchen till Halmstad, som i och med detta resultatet kliver upp på en fjortondeplats i den allsvenska tabellen.