Efter fina starten – Bendtner jämförs med Zlatan Ibrahimovic

Efter fina starten - Bendtner jämförs med Zlatan Ibrahimovic

”Zlataneffekt” i Rosenborg efter Bendtners ankomst

Nicklas Bendtner har stått för två mål på två matcher för Rosenborg. Nu jämförs dansken med Zlatan Ibrahimovic.

Efter att ha spelat i några av Europas största klubbar hamnade Nicklas Bendtner efter många om och men i Rosenborg. Det var många frågetecken som dök upp när anfallaren skrev på för den norska klubben men efter att ha gjort två mål på två matcher hyllas anfallaren, och jämförs med Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.

Efter en lång och svår period för Nicklas Bendtner verkar den 29-årige dansken hittat rätt. För endast en månad var det inte många som trodde på honom men nu har det blivit mål mot både Odd och Sandefjord.

I en intervju efter den senaste matchen pratar dansken bland annat om spel i Champions League.

– Vi satsar på att ta titeln. Jag vill gärna spela Champions League med Rosenborg så vi har en spännande säsong framför oss, sa Bendtner efter matchen.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic lön 2017 & Manchester United lönelista 2017

Är det härligt att vara Bendtner i Norge?

– Det är härligt att vara Bendtner överallt.

Bendtners ankomst har skapat hysteri i de nordiska grannländerna, något som klubbens presschef bekräftar

– Pådraget är väldigt stort och det har det varit ända sedan han kom hit. Det är tv, radio, tidningar, veckoblad och magasin som skickar intervjuförfrågningar. Det är 20-30 tunga medier som har frågat, huvudsakligen norska men också en del danska och faktiskt även svenska. Det är speciellt, säger Harald Pedersen till Dagbladet.

I matchen mot Sandefjord fick Bendtner börja på bänken, något som diskuterades friskt och den norska fotbollsexperten Joacim Jonsson jämför bänkningen med Zlatan Ibrahimovic.

– I elitseriesammanhang är det som att bänka Zlatan, skriver Jonsson.

Kommentaren har blivit kritiserad av flertalet andra journalister. En sak är dock klar, Nicklas Bendtner skapar rubriker var han än går.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply