Effektivt HIF besegrade ineffektivt Peking

Helsingborg lyckades i dagens match resa sig väldigt snabbt från nederlaget mot Mjällby i måndags medans Norrköpings ineffektivitet satt kvar från förlustmatchen mot Brommapojkarna. Båda lagen bytte bra perioder med varandra i den här matchen som var riktigt publikvänlig, men inget som tränarna gillade eftersom försvarsspelet var väldigt tveksamt från båda lagen. Det som räddade Helsingborg från att släppa in 2-3 mål till var att Norrköping var så ineffektiva, sen kunde dock HIF ha gjort 1-2 mål till.

Inte förrens efter 40 minuter kom första målet där Robin Simovic fick spräcka sin nolla som HIF-supportrar hade börjat prata om, precis vad en anfallare behöver. Minuten före paus kom dessutom tvåan för gästerna under en period där Peking hade varit bra. 2-0-målet gjordes av Walid Atta. Bara tre minuter efter paus fortsatte HIF att gå framåt och då kom 3-0-målet genom Alejandro Bedoya.

Då flyttade Norrköping fram ytterligare för att visa viljan som fanns att knappa in och åtminstone snygga till siffrorna. Då gavs det kontringsytor för Helsingborg och då kom 4-0 genom Mattias Lindström som nu har gjort fyra mål på fyra matcher och leder den allsvenska skytteligan. Trots detta gav inte Norrköping upp, och med de chanser man skapade under matchens resterande halvtimme skapade man tillräckligt med chanser för att kanske lyckas kvittera, men det blev bara ett hemmamål ikväll när Christopher Telo reducerade med dryga kvarten kvar.

Helsingborg vann en väldigt underhållande match med 4-1 och är nu uppe på sju poäng, Norrköping har hittills fått ihop sex poäng.