Effektiviteten avgjorde för Sevilla

Ett formstarkt Sevilla blev alldeles för tufft för ett formsvagt Osasuna när man förlorade med 2-0 hemma i Pamplona.

Osasuna, som kom ifrån tre raka förluster, började matchen i högsta växel och bara efter några minuter hade man skapat ett par riktigt farliga chanser. Sevilla lät Osasuna trilla boll medans man själva litade på sina kontringar som skulle resultera i mål i den 27:e minuten. Vitolo vann boll på mittfältet och hittade Jairo på kanten som med ett litet solonummer, snyggt, kunde skjuta 1-0 till bortalaget. Sevilla fortsatte att lita på sina kontringar medans Osasuna hade bollen, vilket passade bortalaget alldeles utmärkt då man radade upp flera farliga chanser.

I 45:e minuten sprang Carlos Bacca sig igenom Osasuna-försvaret och frispelade Jairo, men den unge spanjoren träffade ribban med helt öppet mål från fem meter. Oturligt nog för Osasunas del tog returen på en Osasuna försvarares hand och straff till Sevilla som Carlos Bacca enkelt slog in. 0-2 till bortalaget Sevilla vilket också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek startade precis som första med ett bollrullande Osasuna och ett kontrande Sevilla. Hemmalaget skulle i andra halvlek få ett par ordentliga chanser till att reducera och kvittera men det dröjde ända till den 93:e minuten när Javier Acuña, med ett riktigt snyggt solonummer, bombade in 1-2 till Osasuna. Pamplona-laget hann dock inte med något mer anfall då domaren blåste av sekundrar efter avspark och Sevilla tar med sig tre, värdefulla poäng hem i kampen om Europa League-platserna.