Drömöppning bäddade för seger

Efter en lång period med dåliga resultat sparkade Bayer Leverkusen sin tränare, Sami Hyypiä, förra helgen efter förlusten mot Hamburg. Sascha Lewandowski, som delade tränarsysslan med Hyypiä förra säsongen, fick kliva in som tillfällig tränare. Och det blev seger direkt för den tyske tränaren.

Hertha Berlin gästade BayArena men fick en mardrömsstart då hemmalaget tog ledningen redan i den första matchminuten. Det var Stefan Kiessling som hittade nätet direkt i matchinledningen efter att han nickat in Giulio Donatis inlägg från nära håll.

Det var nära 2-0 redan efter 19 minuter när Sebastian Boenisch träffade stolpen med ett väldigt bra långskott, men det dröjde till den 24:e minuten innan Leverkusen ökade på sin ledning. En snabb kontring ledde fram till att Heung Min Son frispelade Julian Brandt, som satte bollen i nät.

Hertha reducerade visserligen till 2-1 i den 38:e minuten efter att Sandro Wagner nickat in Tolga Cigercis fint slagna frispark, men Leverkusen höll undan och vann med uddamålet inför 29 377 åskådare.

Trepoängaren innebär att Leverkusen numera ligger fyra i Bundesliga, vilket ger en kvalplats till Champions League. Men både Wolfsburg och Mönchengladbach flåsar i nacken så de kan absolut inte känna sig säkra på sin position. Hertha Berlin ligger på en tiondeplats, i mitten av tabellen, med långt avstånd till båda strecken.