Louis van Gaal: ”Lättare för Leicester att värva än för Manchester United”

Louis van Gaal: "Vill vinna en titel i England"

Manchester United-tränaren om svårigheten med värvningar

Det är inte lätt för storklubbar att göra nyförvärv, i alla fall om man ska tro Louis van Gaal. Han menar att det är lättare för mindre klubbar, som Leicester i somras, att få in nya spelare.

På söndag drabbar Manchester United ihop med Leicester City, som kan säkra ligaguldet om de vinner. United däremot ser ut att missa Champions League igen, och laget kritiseras för sina värvningar. Nu försvarar lagets tränare Louis van Gaal klubbens agerande på transferfönstret.

– För en klubb som AZ Alkmaar (som van Gaal tidigare tränade) eller en ännu mindre som Leicester är det mycket lättare att köpa spelare än för klubbar som Manchester United. Det är inte så enkelt för oss större klubbar att köpa spelare, säger van Gaal enligt goal.com och fortsätter:

– Du måste betala mycket mer, och du måste betala agenterna också, och sedan har du själva spelaren också. Pressen är mindre på spelare som går till mindre klubbar. Så det är en stor skillnad.

Van Gaal passar dessutom på att hylla årets Leicester.

– De har stått för en fantastisk prestation. De är inte vana vid att vinna varje match, men de har varit tvungna att göra det – och de har lyckats med det. Jag tror att de blir mästare, säger han enligt goal.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply