Dramatiskt när Atlético slog Getafe

Atlético fortsätter att ånga på i La Ligas topp. Under söndagen tog man ännu en viktig seger efter att ha slagit Getafe med 0-2 på Coliseum Alfonso Perez.

Diego Godín inledde målskyttet fem minuter innan halvtidsvilan. Detta efter en hörna där Uruguayanen hållt sig kvar i straffområdet och kunde nicka in Juanfrans inlägg som betydde 0-1. Efter målet kom Getafe in i matchen och hade en bra chans att kvittera när Juan Rodríguez fick på en bra nick men Thibaut Courtois i Atléticos mål stod för en bra räddning.

Istället kunde Atlético skapa chanser för att utöka sin ledning och man skulle även få straff i den 66:e minuten efter att Lafita dragit ner Miranda. Diego Costa missade straffen men skulle få revansch 20 minuter senare när man dök upp på andra stolpen och petade in Adriáns passning. Anfallaren skadade sig i samma frekvens och fick bäras ut på bår men rapporter efter matchen säger att det inte var något allvarligt med Costa.