Dortmund föll mot svensklaget

Svensklaget Borussia Mönchengladbach, som för dagen endast hade en svensk med i truppen (Branimir Hrgota på bänken), kom idag till Signal Iduna Park i hopp om att försöka ta något poäng. För som motstånd väntade Borussia Dortmund, fjolårets Champions League-tvåa.

Hemmalaget var närmast att spräcka nollan när Aubameyang träffade ribban. Men det var bortalaget som skulle ta ledningen. Två mål inom loppet av nio minuter. Först var det Raffael som satte 0-1-målet i den 31:a minuten, innan det var dags för Max Kruse att sätta dit tvåan.

Hemmalaget fick därmed börja jaga reducering, men bortamålvakten Andre Ter-Stegen var bra i målet.

Dortmund skulle dock få en reducering. Milos Jojic satte 2-1 efter 77 minuter, och innan dess hade Gladbachs Haavard Nordtveit inom loppet av en minut både dragit på sig två gula kort. Därmed fick han rött kort.

Hemmalaget jagade kvittering, men Ter-Stegen och hans försvar stod emot. Slutresultatet skrevs till 1-2.