Dortmund firade födelsedagen med målorgie

I ligan har man redan tappet alldeles för många poäng till Bayern München, men hoppet om att försvara den tyska cuptiteln lever i allra högsta grad. Och det är ingen tvekan om att Borussia Dortmund gärna tar hem den titeln igen, efter att man på onsdagen fullständigt krossade Hannover på Signal Iduna Stadium.

Och det small direkt i inledningen av matchen, där Mario Götze fick öppna målskyttet till hemmapublikens stora förtjusning. Det hade bara gått tre minuter av cupmötet innan bollen snyggt nickades fram till en helt fri Mario Götze vid den bortre stolpen, där tysken enkelt sköt in bollen till 1-0.

Kvarten senare var det 2-0 på resultattavlan, efter att ett snyggt inspel från Marco reus frispelat Jakob Błaszczykowski som med ett turligt avslut på den utrusande målvakten och sig själv, lyckades få in matchens andra mål.

Och fem minuter innan halvtidsvilan kom matchens snyggaste mål, när Mario Götze med en mycket fräck frispark sköt bollen under den hoppande muren och in vid den närmaste stolpen.

Hannover reste sig visserligen något i den andra halvleken, där Diouf nickade in en reducering, men Mario Götze stängde sen matchen helt med sitt tredje mål för kvällen. efter ett läckert förspel från Lewandowski, kunde tysken dra till direkt på volley och punkterade matchen i den 84e matchminuten.

Precis innan matchen blåstes av fick även Robert Lewandowski själv göra mål, där han sköt i stolpen på ett inspel, men själv lyckades snabbt fånga upp skottreturen och dunkade in 5-1 på Signal Iduna Stadium.