bet365

”Djurdården vill stämma päronkastaren”

bet365

Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter 37 minuter efter att föremål kastats in på planen och Gbenga Arokoyo träffats av ett päron. 

Djurgården har spårat ”päronkastaren” och tagit in personen till förhör. Nu vill man porta kastaren med två års besökförbud till Djurgårdens hemmamatcher.

”Vi menar att det är den här personen som är skyldig”, säger Dif-ordföranden Tommy Jacobson till Sportexpressen. 

”Han är delgiven misstanke om två brott. Det ena är brott mot ordningslagen där ett föremål kastades in, det andra är om han kastade för att skada, då är det även misshandel i så fall”, sade polisinspektör Kjell Lindgren till fotbollskanalen.se på måndagen. 

Nu planerar Djurgården att stämma personen på 400 000 kronor för uteblivna intäkter. 

”Först ska personen dömas i domstol. Och döms han blir det ett avstängningsärende för oss. Även ett skadeståndsärende. Matchen utan publik kommer ju att kosta oss, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till tidningen och säger att man anser att det är den misstänkte som är skyldig. Jacobsson tillägger dock att det är upp till polisen att besluta i skuldfrågan.”

Polisinspektören Kjell Lindgren var också inne på detta. 

Han är bara förhörd och misstänkt. Nu ska vi se om det här håller för en färdig förundersökning och i så fall presentera det för åklagaren som i så fall kan väcka åtal”, sade han på måndagen.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply