Diego Costa upp i skytteligaledning

Diego Costa fortsätter att göra mål i la Liga. Efter söndagens match mot Celta Vigo skulle brasilianaren komma att gå upp i topp i skytteligan.

Matchen inleddes med en hög press från Atlético som inte gav Celta Vigo chansen att anfalla men samtidigt så kom man själv inte till några riktigt farliga avslut. Det skulle ta 25 minuter innan den första farliga målchansen kom. Efter att Filipe Luis blivit fälld i straffområdet gick Diego Costa fram och tog straffen. Men Yoel i Celta-målet stod för en fin räddning.

1-0 skulle istället komma tre minuter innan halvlek då Filipe spelade in bollen från vänsterkanten och Diego Costa kunde tillsammans med Godín avsluta och göra 1-0. Både Costa och Godín var på bollen samtidigt men tillslut blev det den förstnämnde som blev inskriven i målprotokollet.

Costa skulle även komma att göra 2-0 i minut 62 efter att ha tagit emot en crossboll på bröstet från Mario Suárez. Costa höll undan för försvararen och kunde rulla in sitt andra mål för dagen och hans 10:e för säsongen.

Matchen slutade 2-1 efter att Nolito reducerat för galicierna.