Diego Costa följer inte med på Chelseas försäsong

Diego Costa följer inte med på Chelseas försäsong

Diego Costa allt närmare Atlético Madrid

Enligt både spansk och engelsk press har Diego Costa fått tillåtelse att förlänga sin semester, detta för att lösa flytten till Atlético Madrid.

Diego Costa befinner sig för närvarande i hemlandet Brasilien där han varit under en längre tid på semester. Tanken var att spelaren skulle ansluta till Chelseas försäsongsträning under måndagen men då Chelsea och Atlético Madrid ligger i förhandlingar har spelaren fått ledigt i drygt en vecka till. Den engelska huvudstadsklubben väntar på att situationen ska lösa sig och då Antonio Conte inte räknar med den spanska landslagsmannen har man valt att ge spelaren extra ledigt.

Enligt uppgifter i både Spanien och England ska spelaren ha ett förkontrakt med Atlético Madrid men ännu är inte klubbarna överens om en övergångssumma. Chelsea ska nämligen kräva drygt 50 miljoner euro för spelaren samtidigt som Atlético endast erbjudit drygt 35 miljoner plus bonusar. De båda klubbarna förväntas dock bli överens i sommar men spanjorerna ska inte ha någon stress när det kommer till övergången. Man förväntas nämligen försöka vilja dra ut på tiden och även sänka prislappen för spelaren vars nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019.

SE ÄVEN: Chelsea lönelista 2017

Atlético Madrids teknik att dra ut på tiden och försöka sänka transfersumman är något man inte bara försöker när det kommer till värvningen av Diego Costa. Även ett eventuellt köp av Vitolo från Sevilla ser ut att få samma historia. Diego Simeone sägs inte vara speciellt glad över klubbledningens taktik då han gärna sett de båda spelarna under försäsongen som drog igång i torsdags, men så blev inte fallet och det kan dröja ända till augusti månad innan någon av affärerna blir klara.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply