Delad pott på Strömvallen

IFK Göteborg har varit i hetluften under den gångna vecken efter att flera spelare uppträdde illa mot den egna publiken efter 0-0-matchen mot Elfsborg. Både klubb och spelare har bett om ursäkt och var nu ivriga att hitta formen genom att ta en viktig trepoängare på bortaplan.

Det var däremot hemmalaget Gefle som började starkast med ett mål redan i den första minuten. Simon Lundevall var sist på bollen som innebar 1-0.

Blåvitt kom tillbaka när Jakob Johansson hittade reduceringen i den 60:e minuten. Bägge lagen försökte därefter hitta ledningensmålet men ingen lyckades – slutresultatet blev därmed 1-1 när domaren Mohammed Al-Hakim blåste av matchen. Göteborg ligger på sjätte plats med sina 13 poäng medan Gefles sju poäng placerar dem på en elfte plats.