Delad poäng på Örjans vall

På ett soligt Örjans vall inledde bortalaget IFK Norrköping matchen starkast. Debuterande Rawez Lawan imponerade med flera offensiva bravader på vänsterkanten och sökte ständigt skott mot mål. HBK jobbade sig dock in i matchen och sökte starka anfallaren Mikael Boman med flertalet höjdbollar.

Den första halvleken var annars en blek sådan med mycket kamp om bollen. Peking-anfallaren Isaac Thelin Kiese var närmast med sitt skott, som Halmstad-keepern Stojan Lukic kunde parera med en fin slängning. Den första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken tog Norrköping över intiativet allt mer i offensiven. I den 70:e minuten fick bortalaget utdelning genom en retur som den före detta HBK-spelaren Gunnar Heidar Thorvaldsson stänkte in bakom Lukic. Anderssons mannar fick dock inte fira speciellt länge när Boman klev in i bilden och prickade in kvitteringen. Matchen avslutades med ett par minuters Hawaii-fotboll innan domare Hansson blåste av tillställningen.

Matchen slutade 1-1.