Delad ära när Öster gästade Grimsta

Två av säsongens nykomlingar i Allsvenskan fick göra upp redan i premiären. Brommapojkarna tog nämligen emot Öster på Grimsta IP, där det skulle bjudas på en tillställning med många mål, inför de blott 1713 åskådarna som tagit sig ner för att se mötet.

Öster var det betydligt bättre laget i den första halvleken och tog välförtjänt också ledningen, när Stefan Karlssons inlägg oturligt styrdes in i egen bur av den 18-årige BP-spelaren Jacob Une Larsson med halvtimmen spelad. Kvitteringen kom dock snabbt från hemmalaget, när den skadebenägna anfallaren Andreas Haddad tog ner bollen med bröstet innan han skickade in bollen till 1-1.

I den andra halvleken lyfte sig BP något spelmässigt, men det var trots allt Öster som hotade mest. Och när 1-2 kom i den 79e matchminuten genom Vlado Zlojutro talade det mesta för tre poäng till gästerna. Men på nytt kom hemmalaget tillbaka på Grimsta, där  Pontus Segerström två minuter senare tryckte in slutresulatet 2-2.