Därför sparkar Real Madrid Markkanen – som öppnar för AIK

Den finske anfallaren lämnade AIK för Real Madrid för ungefär ett år sedan, där det har blivit spel i reservlaget. Nu bryter han med klubben, något som bekräftas av agenten.

För mer eller mindre ett år sedan genomförde Eero Markkanen sin sensationella flytt från AIK till Real Madrid efter bara ett halvår i klubben. I den spanska storklubben har det blivit spel i reservlaget Castilla, även om han var uttagen till lagets Champions League-trupp i fjol. Det har rapporterats om att han skulle bryta kontraktet i förtid med Real Madrid, även om han fortfarande har tre år kvar på avtalet.

Agenten bekräftar

Spelarens agent Ville Lyytikäinen bekräftar för Matchdax att hans klient faktiskt har brutit med spanjorerna nu, och att man ska försöka hitta en ny klubb för spelaren.

– Nu ska vi jobba på en bra ekonomisk ersättning från Real Madrid sen får vi titta på alternativ, säger Ville Lyytikäinen till sajten.

Eftersom det uppges att spelaren har fått sparken innebär det att Markkanen och hans agent har rätt till en ersättning, då det är arbetsgivarna som bröt kontraktet.

Fick sparken på grund av övervikt

Anledningen till att Real Madrid ska ha brutit med Markkanen är inte helt grundat på att han inte skulle hålla måttet för klubbens reservlag, utan på grund av hans fysik. Enligt spanska medier ska klubben ha ledsnat på Markkanens träning och kost, som ska ha resulterat i ”kraftig övervikt”. Detta är något som agenten Lyytikäinen inte har velat kommentera.

Ömsesidigt intresse mellan AIK och Markkanen

Lyytikäinen menar att AIK självklart är ett hett alternativ för den finske landslagsmeriterade anfallaren.

– Blir det Skandinavien är det bara AIK som gäller för Eero, han älskar AIK, säger agenten till Matchdax

Gnagets sportchef Björn Wesström medger att Stockholmsklubben skulle välkomna sin förre spelare med öppna armar.

– Klart att Eero Markkanen alltid är intressant för AIK, det vore oerhört märkligt att säga något annat. Men vi får reda ut den frågan mer när vi vet exakt hur spelplanen ser ut, säger Wesström till fotbollskanalen.se.

”Beklaglig tajming”

Det Allsvenska transferfönstret har dock stängt, vilket omöjliggör en värvning i sommar om klubben inte får dispens.

– Det är väl en beklaglig tajming ur det perspektivet, men det är som det är och vi fortsätter att följa läget, säger Wesström.

Halmstads BK lyckades dock värva James Keene efter att det senaste fönstret hade stängts, vilket gör AIK något optimistiska om en värvning. Under sommaren har man värvat tillbaka två andra före detta AIK-spelare i form av Stefan Ishizaki och Jos Hooiveld, och Markkanen kan alltså bli en tredje.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply