Officiellt: FCK köper loss Robin Olsen

Den svenske landslagsmålvakten köps loss från PAOK

Robin Olsen, som är uttagen till den svenska EM-truppen, köps loss från sin grekiska klubb PAOK. Under våren har den 26-årige målvakten varit utlånad till FC Köpenhamn, men nu värvar man spelaren permanent och ett fyraårskontrakt är signerat.

Robin Olsen har både danskt och svenskt medborgarskap, men har valt att spela för det svenska landslaget där han har gjort tre landskamper. Han fostrades i Malmö och var en viktig kugge i Malmö FF innan han lämnade för grekiska PAOK 2015.

I PAOK blev det 19 matcher innan han i vintras lånades ut till FC Köpenhamn, vars förstemålvakt Stephan Andersen hade blivit skadad. I FCK har Robin Olsen varit given i målet och nu står det klart att den danska huvudstadsklubben köper loss 26-åringen och skriver ett fyraårskontrakt med honom.

”Helt perfekt för mig”

Robin Olsen, som nästa säsong även kommer få konkurrens på målvaktsposten av Stephan Andersen, som återvänder från skada, ser fram emot en fortsättning i Danmark.

– Jag är mycket, mycket glad. Det här är helt perfekt för mig, och jag trivs riktigt bra i FCK, som har tagit emot mig bra. Jag vill helst alltid leverera det perfekta på planen, men vet också mycket väl att det inte är möjligt och därför är jag också nöjd med mitt första halvår i klubben. Jag har dock inga tvivel om att jag kan göra det ännu bättre, och det vill jag arbeta hårt för, säger Olsen till FC Köpenhamns officiella hemsida och fortsätter.

– Det ska alltid vara hård konkurrens om alla platser i en klubb som FCK. Stephan Andersen, Kim Christensen, Thomas Kaminski och jag pressar varandra varje dag på träningarna, men är också jättebra kolleger. Jag ser fram emot att arbeta vidare tillsammans med de andra duktiga målvakterna i klubben, och så är det upp till Ståle (Solbakken) och tränarteamet att bestämma vem som står på söndagarna. Jag kommer att göra allt jag kan för att det ska bli jag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply