Daniel Larsson öppnar dörren för Allsvenskan

IFK Göteborg uppges som ett alternativ

För den ovana fotbollsälskaren är Daniel Larsson i störst del känd från sin tid i Malmö FF 2009-2012. Sedan dess har han hunnit med både Spanien och Danmark men berättar nu att han kan tänka sig att flytta hem igen.

Daniel Larsson snappades upp av Malmö FF efter att ha varit en bidragande orsak till BK Häckens uppgång till Allsvenskan 2008. I Malmö FF spelade numera 28-åringen över 110 matcher och stänkte in 31 mål. Den goda formen i Skåne-klubben belönade ytterspringaren med en handfull av landslagsframträdanden. 2013 gick flyttlasset till La Liga-klubben Real Valladolid där han stod för två hyggliga säsonger i den lila dressen.

Tung tid i Granada

Sommaren 2014 skrev Daniel Larsson på ett treårskontrakt med La Liga-konkurrenten Granada. Tanken var att Larsson skulle bli en viktig del i lagets bygge inför 14-15, men fallet blev allt annat än så. Under flrsta halvan av säsongen gjorde svensken ett enda inhopp i ligan och tre framträdanden i Copa del Rey. Skadorna satte delvis käppar i hjulen för Larsson, men överlag sågs värvningen som en flopp.

Under vinterfönstrets sista dag lånades Daniel Larsson ut från Granada till danska Esbjerg. I Esbjerg tog 28-åringen en efterlängtad startplats men imponerade föga när han endast gjorde två mål på sina fjorton matcher. Efter säsongens slut stod det klart att Esbjerg inte var intresserade av Larssons fortsatta tjänster.

Öppnar för Allsvenskan och IFK Göteborg

Då Granada inte uppges vara intresserade av behålla svensken ser sig Larsson nu om efter en ny destination. Till Fotbollskanalen berättar svensken att chansen till fortsatt spel i klubben är mycket liten.

— Vi pratar väl inte jättemycket nu. Men båda är väl öppna för att hitta lösningar. Det är väl mindre troligt att jag blir kvar. Men som sagt, jag är fortfarande anställd så det är inte omöjligt, berättar Daniel Larsson.

I frågan om Sverige och Allsvenskan skulle kunna vara ett alternativ berättar yttern att det skulle vara en bra lösning både sportsligt och för hans familj. Någon kontakt finns det ännu inte med någon allsvensk klubb, men Larsson öppnar dörren för spel i IFK Göteborg.

— Det vet jag inte om det är ett alternativ, men det skulle kunna vara ett alternativ från min sida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply