Dahlberg sänkte Halmstad BK

Halmstad BK kommer från två oavgjorda resultat mot topptippade Malmö FF och IF Elfsborg och började även bäst här. Gustafssons mannar styrde matchen under de första 15 minuterna, men tappade snabbt i tempo och överlät bollinnehavet samt de hetaste chanserna till Gefle.

Gefle spelade en fin fotboll under den första halvleken och skapade ett flertal vassa chanser, men det var först i den andra halvleken som nätet skulle rassla bakom Lukic i Halmstad-målet. Johan Oremo klev fram i den 53:e minuten och prickade in 1-0, medan anfallskollegan Mikael Dahlberg fyllde på fem minuter senare med ytterligare ett mål.

Halmstad som var ovanligt tama framåt efter Baldvinssons skada skapade inte särskilt mycket på offensiv planhalva under den resterande delen av matchen och fick se sig som det förlorande laget på Strömvallen.