bet365

Cristiano Ronaldo – bäst i Real Madrids historia

Raul Gonzales målrekord är slaget och Cristiano Ronaldo är nu bäst

Cristiano Ronaldo satte ännu ett rekord när han under lördagen blev Real Madrid bästa målskytt genom tiderna. Raul Gonzales gamla rekord på 228 mål är alltså slaget.

Den största diskussionen i Spanien, och kanske i fotbollsvärlden, gällande en jämförelse mellan två spelare måste vara den om Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Det är en ständig fight vem som gör flest, vem som tjänar mest pengar och vem som är den bäste fotbollsspelaren.

Mycket handlar om vem som vinner skytteligan i La Liga och Champions League varje säsong samt även vems lag som vinner flest titlar. På den fronten har Lionel Messi varit den mest framgångsrika de senaste åren, i alla fall set till antalet titlar som både han och FC Barcelona har spelat hem.

När det kommer till mål har Cristiano Ronaldo dock höjt sig flera nivåer de senaste åren och slog under lördagen ett av de finaste rekorden man kan slå – tidernas bästa målskytt i Real Madrids historia.

Slog Raul Gonzales gamla målrekord

Raul Gonzales, som hade sina allra främsta år i början och i mitten av 2000-talet hade det tidigare rekordet på 228 mål i den marängvita tröjan. Det kändes som bara en tidsfråga innan Cristiano Ronaldo skulle bli den nya interna skyttleligaledaren i klubbens historia, och mot Espanyol under lördagskvällen small det.

En helt makalös kväll i Barcelona resulterade i fem mål för Ronaldo. 30-åringen tangerade då inte bara rekordet – han gick upp till 231 mål i Real Madrid. Det mest fantastiska är kanske att dessa 231 mål har kommit på 203 matcher. Det är ett snitt som heter duga. Raul gjorde nämligen sina 228 på 550 matcher.

Det var Cristiano Ronaldos andra match i karriären där han stod för fem mål i samma match.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply