City fick bara med sig en poäng från Britannia Stadium

Stoke tog en överraskande poäng hemma mot de regerande mästarna Manchester City på lördagseftermiddagen. Manchester City, som hade tre debuterande nyförvärv i startelvan gjorde dock en bra match och var nära att avgöra matchen vid flera tillfällen.

Det var dock Stoke som inledde bäst och redan i den 15:e minuten chockade Peter Crouch Mancinis mannar genom att slå in in 1-0 efter en hörna.

Javi García, som gjorde sin första match i Manchester City och Premier League, nickade in kvitteringen med tio minuter kvar till halvtidsvilan och efter det var City det klart bättre laget. Man fick flera målchanser i andra halvlek, men den absolut bästa kom i slutsekunderna av matchen. Edin Dzeko tar emot en långboll och lyckas med en lobb över Stoke-keepern Begovic. Försvararen Ryan Shawcross hinner dock ända fram och rensar bollen från mållinjen med matchens allra sista spark.

Nyförvärven Javi García och Maicon spelade 90 minuter för City och Scott Sinclair byttes ut efter 73 minuter.