City får klara sig utan Silva

Oklart om han kan delta i tisdagens Champions League match

Efter att ha erfarit en mindre ankelskada i Spaniens 1-0 vinst mot Makedonien tar Pellegrini inte med David Silva i laget som ska möta Crystal Palace.

David Silva får inte åka med sitt Manchester City och spela på Selhurst Park på lördag. Detta efter att under tisdagens EM kval match, där Spanien mötte Makedonien, tagit emot en smäll mot ankeln. Pellegrini bekräftar enligt The Mirror att Silva ej är med i truppen mot Crystal Palace och säger även att det inte finns någon garanti för att han kommer vara bra nog tills tisdagens Champions League match mot Juventus.
– Han är borta för imorgon. Det finns en risk att få en till smäll på samma ställe, så det är kanske bättre för honom att vila ett par dagar, sade Pellegrini om Silva. På frågan om han skulle vara bra nog till Juventus matchen sade Pellegrini:
– Vi hoppas det, vi får se.

Med Silva ur spel betyder detta nästan helt säkert att nyförvärvet Kevin De Bruyne får sin chans att debutera för the Sky Blues. Pellegrini uttalar sig om sin nya spelare:
– Jag är väldigt glad över att ha signat Kevin, för han är en väldigt viktig spelare med karaktärsdrag vi behöver i vårat lag, samma som Raheem Sterling. Jag tror han [Kevin] kan spela i tre positioner – båda kanterna och bakom anfallaren. Jag tror inte han har några problem gällande sin position.

City får även klara sig utan Clichy (ankeln), Zabaleta (knäet) och Delph (hamstring), men goda nyheter är att Sagna är åter tillgänglig för spel efter en smäll i veckans EM kval match för Frankrike.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply