Chelsea tillåter Eden Hazard förhandla – med Real Madrid

Chelsea tillåter Eden Hazard förhandla - med Real Madrid

Real Madrid på väg att värva Eden Hazard

Enligt spanska tidningen MARCA ska Real Madrid ha fått tilllåtelse av Chelsea att förhandla med Eden Hazard om en övergång för spelaren i sommar.

Inför sommaren 2016 kom de första ryktena om att Eden Hazard kunde lämna Chelsea och istället skriver på för Real Madrid. Hazard ska ha varit en spelare som Zinedine Zidane velat värva under en längre tid samtidigt som spelaren själv ska ha sagt att han vill tränas av fransmannen.

Trots att Hazard förra säsongen inte var i sin bästa form gav Chelsea klara besked: Man ville inte sälja Eden Hazard. Nu ett år senare ska Londonklubbens planer dock ha ändrats och sägs nu öppna för att förhandla med Real Madrid om spelaren. Det är den Madridbaserade tidningen Diario MARCA som kommer med uppgifter om att Hazard kan lämna Stamford Bridge i sommar för en rekordsumma.

Se även: Så mycket tjänar Eden Hazard i Chelsea

Även om den engelska huvudstadsklubben gått med på att låta spelaren lyssna på Real Madrids erbjudande kommer man inte göra det lätt för att få till en övergång. Från Chelseas sida kommer man försöka förbättra spelarens kontrakt samtidigt som man berättar om framtidsplanerna där bland annat Morata, James Rodríguez, Bakayoko y Lukaku sägs finnas med.

Abramovich sägs vara beredd att lägga ut 200 miljoner euro i värvningar för att övertyga fransmannen att stanna kvar i klubben och vinna Premier League (som man är väldigt nära att göra) samt Champions League. Detta efter ett år utan europeiskt spel för Chelsea.

Det är Eden Hazard som får ta beslutet om sin framtid men enligt Marca pekar det mesta på att spelaren kommer flytta efter fem år i Chelsea där han vunnit bland annat Europa League och Premier League vid ett tillfälle.

Spelarens nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2020.

 

Chelseas nästa match i Premier League spelas 1 april, detta hemma mot Crystal Palace.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply