bet365

Chelsea lägger bud på Victor Nilsson Lindelöf

bet365

Lindelöf lockar till sig intresse från Chelsea

Victor Nilsson Lindelöf, 22, kan vara på väg att lämna Benfica för Chelsea. Portugisiska tidningen Record rapporterar att Premier League-klubben aktiverat svenskens utköpsklausul på 284 miljoner kronor.

Förra sommaren var Victor Nilsson Lindelöf, 22, ordinarie högerback i det svenska U21-landslaget som sensationellt nog gick och vann hela EM-turneringen efter att ha besegrat Portugal på straffar i finalen. I sommarens EM med A-landslaget spelade Benfica-försvararen samtliga minuter i de tre gruppspelsmatcherna för Sverige.

Lindelöfs klausul: 30 miljoner euro

I klubblaget lyckades svensken ta en ordinarie plats i A-laget först vid årsskiftet 2015/2016, men sedan dess har Lindelöf varit given i startelvan i ett lag som vann den portugisiska ligan och avancerade till kvartsfinal i Champions League där Bayern München blev för starka (0-1 borta och 2-2 hemma). Sammanlagt blev det 23 matcher med A-laget (samtliga som mittback).

Den snabba utvecklingen har resulterat i intresse från flertalet europeiska storklubbar, däribland Manchester United, Barcelona och Real Madrid samt Juventus, men nu rapporterar portugisiska tidningen Record att Chelsea aktiverat 22-åringens utköpsklausul på €30 miljoner (motsvarande cirka 284 miljoner kronor). Premier League-lagets nytillträdde tränare, Antonio Conte, ser Lindelöf som ett utmärkt alternativ till italienarens kommande trebackslinje.

Värvades till Benfica för fyra år sedan

Victor Nilsson Lindelöf, som värvades till Benficas reservlag från hemstaden Västerås sommaren 2012, har noterats för 26 matcher i A-laget och 96 framträdanden i B-laget. Svenskens nuvarande kontrakt sträcker sig till juni 2020 men klubben har tidigare sagts vara villiga att förlänga med 22-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365