Chamberlains förlängning med Arsenal läggs på is

Chamberlains förlängning med Arsenal läggs på is
bet365

Arsenal väntar med ett nytt kontraktsförslag till Alex Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain har haft det tufft i Arsenal de senaste säsonger med skador och dålig form. I somras var han på väg att lämna men han ville vara kvar trots att Arsenal inte är helt övertygade om mittfältarens framtid.

En av Englands mest talangfulla spelare de senaste fem åren är utan tvekan Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal pungade upp drygt 100 miljoner kronor för 17-åringen 2011 från Southampton i hopp om att ha köpt en kommande världsstjärna. Men skador, konkurrens och ojämna prestationer har satt käppar i hjulen i Chamberlains framfart.

Stundtals briljerar Chamberlain med sin direkthet, kraftfullhet och snabbhet på Arsenals högerkant. Tyvärr är de svaga prestationerna lika många, om inte fler, än de starka. Därför har Arsenal sagts vara villiga att sälja eller låna ut 23-åringen i somras. Han blev dock kvar av egen vilja, men Arsenal sägs inte vara helt övertygade om man ska ge Chamberlain ett nytt kontrakt eller inte.

Jagas av flera klubbar

I somras hade Chamberlain flera konkurrenter efter sig. Leicester City, Southampton, Manchester City och West Ham sades alla vara intresserade av honom. Enligt The Independent var Arsenal också villiga att släppa honom, men han ville själv stanna och fightas för sin plats.

Enligt samma tidning vill Chamberlain förlänga kontraktet med Arsenal, men Arséne Wenger har lagt förhandlingarna på is för att han vill se hur Chamberlain utvecklas under säsongen.

Hans nuvarande kontrakt går ut juni 2018.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply