Celtic vidare efter jämn tillställning mot Elfsborg

Matchens inledning var relativt jämn och några halvchanser skapades. Mohamed Bangura var farligast i hemmalaget men varken hans bicycleta-försök eller nick i första halvlek gav någon utdelning.

Den hetaste chansen i första halvlek var en Celtic-frispark från Kris Commons som via muren letade sig fram till Joe Ledley men Kevin Stuhr-Ellegaard kommer ut och gör sig stor och står för en fantastisk räddning som mycket väl kunde blivit matchavgörande.

Andra halvleken inleddes med att Elfsborg vaskade fram en farlighet på ett långt inkast. Efter lite gröt i straffområdet fick James Keene bollen till sig bara metern från målet men lyckades inte få träff på bollen.

Elfsborg fortsatte att sätta Celtic på prov men lyckades inte överlista Fraser Forster. Med kvarten kvar satsade Elfsborg framåt och bytte först in Simon Hedlund och med fem minuter kvar fick även David Elm – som nyligen blev klar för Kalmar – chansen men varken han eller de övriga boråsarna kunde få in bollen och Celtic lyckades med precis vad som var planen inför matchen – att hålla nollan.

Tyvärr för svensk del så misslyckas återigen ett svenskt lag att kvalificera sig för Champions League, och Elfsborg får nu sikta in sig på att klättra i den Allsvenska tabellen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply