Cantona stämmer före detta klubben

New York Cosmos stäms av före detta klubbdirektören Eric Cantona

Eric Cantona arbetade som klubbdirektör för den klassiska klubben New York Cosmos under 2011. Nu stämmer han klubben för utebliven lön under sin tid i klubben.

New York Cosmos har under flera år satsat för att komma tillbaka till MLS igen efter flera års frånvaro från USAs fotbollsfinrum. Eric Cantona var en del av deras satsning när han arbetade som klubbdirektör för klubben under 2011 i hopp om att locka större namn och mer intresse till klubben – man ville tillbaka till samma nivå som klubben hade när Pelé representerade klubben under 1970-talet. Trots spelare som Marcos Senna och Raul i deras nuvarande trupp har man ännu inte fått tillåtelse att gå med i MLS som är en stängd liga, vilket innebär att man måste köpa sig in där. Nu rapporterar dessutom flera engelska och franska medier att Cantona stämmer klubben, något även Cantona själv bekräftar.

Cantona anser att klubben är skyldig honom en del pengar som inte betalades ut i samband med att han fick sparken efter att ha hamnat i dispyt med en paparazzifotograf i London 2011. Därför stämmer han klubben på cirka en miljon dollar, cirka sju miljoner svenska kronor. Fallet har även kommit till domstol och väntas utredas under den närmsta tiden. New York Cosmos har valt att inte kommentera händelsen.

En av Manchester Uniteds stora profiler genom tiderna

Eric Cantona var en stor profil i Frankrike under 1980-talet då han slog igenom i den dåvarande storklubben Auxerre. Han blev känd för sin kaxiga attityd och sina påhitt, både på och utanför plan. Oftast var det negativa rubriker, något han tog med sig till England och något han fick stor kritik för. På planen var han dock en gudabenådad fotbollsspelare och han bli en kultspelare av rang under sina fem år i Manchester United. Med en makalös förmåga att skapa målchanser och göra egna galna mål fann han sig snabbt i de flesta United-supportrars hjärta och finns där än idag.

Efter fotbollskarriären har Cantona hunnit med att representera Frankrikes beachfotbollslandslag vid ett tillfälle och även varit med i flera filmer, oftast franska sådana men även enstaka Hollywood-producerade filmer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply