C More storsatsar: Kommer sända U21:s matcher

bet365

Ikväll startar en historisk satsning då C More börjar sända U21:s matcher. Först ut är matchen mellan IF Elfsborg och Djurgårdens IF.

– Vi har väldigt många talangfulla spelare i U21- och U19 i Sverige. A-lagen uppmärksammas genom sina tv-sändningar så vi är ute efter att höja statusen på elitverksamheten. Det finns ett stor intresse för den elitförberedande verksamheten och C More var positiva att prova, berättar Stefan Lundin, sportdirektör inom SEF.

Inför förra säsongen gjordes U21-serien om och blev till en renodlad serie för Allsvenskan och en för Superettan. De bästa lagen möts sedan i ett slutspel. IF Elfsborg stod som svenska mästare 2013.

– Satsningen har gått över all förväntan måste jag säga. Tidigare när klubbar från Allsvenskan och Superettan möttes hade man svårt att hitta datum som passade då det är olika matchrytm i de olika serierna. Vissa klubbar har börjat ta med fler seniorer och det är själva vitsen, att de unga spelarna blandas med mer rutinerade och får så tufft motstånd som möjligt, fortsätter Lundin.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365