Branislav Ivanovic lämnar Chelsea för Zenit

Efter över åtta år på Stamford Bridge – nu flyttar Ivanovic till Zenit St Petersburg

Det är engelska medier som under onsdagen kommer med uppgifter om att Chelseas serbiske ytterback Branislav Ivanovic lämnar klubben. Den 32-årige Ivanovic tar flyttlasset till Ryssland och den inhemska storklubben Zenit St Petersburg. Kontraktet som kritats på ska vara på två och ett halv år. Ivanovic lämnar Chelsea som bosman.

Branislav Ivanovic ska, enligt Sky Sports, ha sagt till Zenit St Petersburgs hemsida att han är glad över klubbytet och att han ser flera år till på toppen av sin spelarkarriär. Serben säger även att övergången gick ”smidigt” till och att han nu ser fram emot att börja anpassa sig till det ryska lagets fotbollsfilosofi.

Tillhört London-klubben i nio år

Ivanovic kom till Chelsea från Lokomotiv Moskva 2008 och hann under sin tid i London-klubben medverka i 376 matcher och på dessa göra 34 mål. 32-åringen har alltid setts som en målfarlig ytterback och har hyllats för sin offensiva vilja samt sin förmåga att vara ett hot på fasta situationer.

Under sin sejour i Chelsea har Ivanovic hunnit med att vinna både Champions League, Premier League, FA-cupen och Europa League. Zenit ligger just nu tvåa i den ryska ligan, fem poäng bakom Spartak Moskva på förstaplatsen och tre poäng före CSKA Mosvka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply