BP tog säsongens första seger

Brommapojkarna var i stort poängbehov efter en bedrövlig start på säsongen. Efter sex spelade omgångar hade BP endast spelat ihop två poäng.
IFK Norrköping har dock öppnat starkare och låg innan denna match på åtta poäng och i mitten av tabellen.

Efter att matchen svängt åt båda hållen i matchinledningen var det tillslut Brommapojkarna som fick in bollen i mål.
I den 28:e minuten slog Pontus Åsbrink ett överlångt inlägg som nickades in i straffområdet och där kom 18-årige Jesper Karlström inrusande och nickade in 1-0 för BP.

1-0 fördel BP stod sig i halvtid.

Med dryga kvarten spelad av den andra halvleken gjorde BP ett väldigt viktigt mål.
Gabriel Petrovic lade en bra boll i djupled till Nicklas Bärkroth som avslutade kliniskt med yttersidan och 2-0 för Brommapojkarna var ett faktum.

Det skulle bli mer jubel på Grimsta IP. I den 70:e minuten nickade Brommapojkarnas Dardan Rexhepi in bollen, likt 1-0-målet, efter ett bra inlägg av Jesper Karlström.

Brommapojkarna vann matchen helt rättvist med 3-0 över IFK Norrköping och tar med det resultatet sin första seger i årets Allsvenska.