BP chockade Djurgården i derbyt

Ett Djurgården med seger mot serieledande Helsingborg ville säkerligen ta tag i matchen och bygga vidare på segersviten är 15:e-placerade Brommapojkarna tog emot rivalen på Tele 2 arena.

BP var passningsskickligt och distinkta i försvaret och tog rättvist ledningen i den 32:a minuten då en lång vänsterhörna som Jacob Une-Larsson nickar tillbaka in i mitten där Panajotis Dimitriadis nickar in bollen till 1-0.

Nästa smäll för bortalaget kom bara fyra minuter senare när Serge-Junior Martinsson Ngouali fick bollen i straffområdet och drog till. Bollen tog turligt nog för hemmalaget på Mattias Östberg och ställde Höie i målet och 2-0 var ett faktum.

BP fortsatte att vara aggresivt och högg till när man fick chansen, och spiken i kistan kom efter 57 minuter då Andreas Eriksson fick vända upp istraffområdet och trycka in bollen i mål.

Djurgården kom ingenstans mot Brommapojkarnas solida försvarsspel och lyckades inte överlista Ivo Vazgec utan får med sig en svidande förlust i slutspurten av serien.

BP däremot, tog en mycket behövlig seger och lyfter i och med trepoängaren upp ovanför kvalstrecket med 19 spelade matcher.