BOMBEN: Division 1-klubb slog Elfsborg

Det var ett väl skadedrabbat Elfsborg som anlänt till Uppsla för Svenska Cupen-mötet med Sirius. Viktor Claesson, Mohamed Bangura, Stefan Ishizaki, Tom Söderberg, Jon Jönsson, Stefan Larsson, Martin Andersson, David Elm och Niklas Hult saknades samtliga för svenska mästarna.

Och det syntes kanske på planen när man efter blott sex minuters spel fick vänsterbacken Andreas Klarström målchansutvisad. På den efterföljande frisparken klev dessutom Sirius-spelaren Elliot Käck fram och knorrade läckert in 1-0 förbi Kevin Stuhr-Ellegaard i Elfsborgsmålet.

Elfsborg hade stora problem med spelet i den första halvleken efter utvisningen och resultatet stod sig halvleken ut. Och det blev allt mörkare när Sirius i den andra halvleken drygade ut ledningen på Lötens IP efter blott sju minuters spel. Och det är Sirius starka nyförvärv Johan Arneng som ligger bakom målet när hans inlägg fint nickas in av Ante Björkebaum.

De svenska mästarna reducerade visserligen i den 64e matchminuten när Simon Hedlund snappade upp bollen och kyligt rullade in bollen. Men ett Sirius som dessutom fick se Johan Arneng utvisad i den 72a matchminuten efter sitt andra gula, kunde stå emot Elfsborgspressen och vinna med 2-1.

I den andra matchen i gruppen tog GAIS en viktig 2-1-seger mot Ljungskile, där det dock var gästerna som tog ledningen genom Johannesson. Men efter mål av Tornblad och Abdulrahman i slutskedet av den första halvleken, kunde Göterborgslaget ta hem segern. Det ser nu ut att bli en ren final om avancemanget mellan Elgsborg och GAIS.