Boman stor hjälte för Halmstad

Efter 1-1 på Norrportens Arena väntade ett stekhett möte på Örjans Vall inför 5315 åskådare mellan Halmstad och Sundvall. I prispotten låg en plats i Allsvenskan.

Precis som i det första mötet fick Halmstad BK en kalldusch i inledningen. Idag var det Pa Dibbas tur att göra mål i de första minuterna efter ett missförstånd hos hemmalagets mittbackar.

Spelet fortsatte vara öppet i den första halvleken med halvchanser från båda lagen.

Den andra halvleken började med att Stojan Lukic i Halmstad-målet räddade hemmalaget kvar i matchen med en jätteräddning efter skott av Pa Dibba.

Efter det vände det för Halmstad. Mikael Boman gjorde 1-1 efter frispark och endast minuter senare gjorde han 2-1 efter ett distinkt avslut.

Ett mål skulle räcka för Sundsvall pga bortamåls-regeln men de lyckades aldrig.

Matchen slutar 2-1 och Halmstad spelar i Allsvenskan 2014!