Bilbao körde över Granada

Hemma på Athletic Bilbaos nya San Mames har man varit extremt bra. Inför fredagens hemmamöte mot Granada hade man tagit nio segrar, två oavgjorda och en förlust på de 13 hemmamatcherna. Granada som i sin tur är bortasvaga hade, inte helt oväntat, inget att hämta i Baskien. Det blev till slut hela 4-0 efter ett hattrick från Aritz Aduriz.

Redan efter sex minuter visade Bilbao var skåpet skulle stå när Aduriz nickade in 1-0 på Andoni Iraolas inlägg. Inte helt oväntat med tanke på hur överlägsen Aduriz tajming är i luftrummet. Samme kombo stod för tvåan elva minuter senare. Iraola hittade fram till Aduriz som kunde skjuta in 2-0.

Mörkret föll över Granada fullständigt när Diego Mainz blev målchansutvisad i den 73 minuter och domaren blåste straff. Fram klev Aduriz och fullbordade sitt hattrick. Lagkaptenen Carlos Gurpegui hann även med ett mål innan matchen var slut.

Segern innebär att Bilbao fortfarande håller taktpinnen i kampen om fjärdeplatsen. Man har sju poäng upp till jagande Villarreal som dock har en match mindre spelad. Granada ligger ingemansland med fem poäng ned till nedflyttningsstrecket.