Bekräftat: Real Madrid-försvararen borta flera veckor

Dani Carvajal missar flera matcher

I söndagens derby mot Atlético Madrid skadade sig Dani Carvajal och nu bekräftar klubben på sin hemsida att spela måste vila upp till 3 veckor.

Helgens Madrid-derby blev inte riktigt som Real Madrid förväntat sig. Det började bra för Rafael Benítez mannar som gjorde 0-1 tidigt i den första halvleken. Därefter hade man kontrollen över stora delar av matchen men lyckades inte stänga matchen med ett 0-2-mål. Istället kunde Atlético Madrid kvittera med cirka tio minuter kvar av matchen. Målet uppstod efter att Jackson Martínez tog sig förbi Álvaro Arbeloa på vänsterkanten och hittat in till Luciano Vietto som spikade slutresultatet till 1-1. Syndabocken i det hela var Arbeloa som inte alls hängde med när Jackson stormade ner mot kortlinjen för att slå inlägget. Just Arbeloa byttes in i slutet av den första halvleken efter att Daniel Carvajal skadat sig i minut 41.

På måndagen undersöktes Carvajal och klubben har nu bekräftat att högerbacken kommer att vara utanför spel i cirka 2-3 veckor. Det betyder att 23-åringen kommer att missa Spaniens EM-kvalmatcher mot Luxemburg och Ukraina samt är tveksam till spel i Real Madrids kommande matcher mot LevanteParis Saint-Germain och Celta Vigo som spelas på den sista halvan av oktober.

Kritik mot Benítez efter matchen

Efter matchen mot Atlético Madrid var det många som kritiserade tränaren på grund av den fega matchplanen. Vid ställningen 1-0 valde Benítez att ta ut en Real Madrids bäste spelare, Karim Benzema för att istället ta in Mateo Kovacic för att säkra ledningen, något som många tycker är fegt att tränaren då han har otroligt bra anfallsspelare och världens dyraste startelva.