Bekräftat: Lucien Favre avgår som tränare för Mönchengladbach

”Jag är inte längre den perfekte tränaren för Borussia”

Efter fyra framgångsrika år som tränare för Borussia Mönchengladbach, men den sämsta Bundesliga inledningen i klubbens historia, kliver tränare Lucien Favre nu ner från posten.

”Vi är helt handfallna”. Så uttalar sig Borussia Mönchengladbachs vice klubbpresident Rainer Bonhof på söndagskvällen efter det överraskande beskedet att huvudtränare Lucien Favre avgår från sin post i klubben.

– Efter noggrann överläggning och ingående analyser har jag kommit till slutsatsen: Det är i denna situation det bästa beslutet, att avgå från min post som huvudtränare för Borussia Mönchengladbach, säger schweizaren till den tyska nyhetsbyrån DPA.

– Jag har inte längre känslan av att vara den perfekta tränaren för Borussia Mönchengladbach, berättar han vidare. Då måste jag vara ärlig med mig själv och på ett professionellt sätt säga till mina partners: Det handlar om klubben, om myten Borussia! Jag måste fatta detta beslut för Borussia och för framtiden. Jag har varit med så pass länge, har både som spelare och tränare redan varit med om många svåra situationer och har alltid lärt mig något. Då måste jag, vid denna tidpunkt, vara ärlig och säga: det är nu tid och det bästa beslutet för klubben och för laget, att frambringa en förändring.

Klubben är fortfarande övertygad att Favre är rätt person för jobbet

Borussia bekräftar att Favre på söndagen informerade sportdirektör Max Eberl om sitt beslut. Klubben vägrade dock acceptera detta och ville fortsätta samarbetet, trots lagets sämsta säsongsstart i klubbens historia, med 5 förluster på 5 omgångar.

– Vi är fortfarande helt övertygade om att Lucien är den perfekte tränaren för Borussia och att vi tillsammans med honom kan överkomma den aktuella, väldigt svåra sportliga situationen, citeras Eberl på klubbens hemsida.

Men Favre står på sig. 57-åringen har varit tränare i Gladbach sedan februari 2011 och räddade Borussia från nerflyttning för att sedan föra upp dem i tabellens överskikt och direktkval till Champions League.

– Även om det låter patetiskt: de händelserika åren hos Borussia kommer jag som mina finaste och emotionellaste år som tränare aldrig glömma, avslutar schweizaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply