Bekräftar: Supertalangen Michael Olunga nära Djurgården

Bekräftar: Supertalangen Michael Olunga nära Djurgården

Michael Olunga när Djurgården

I förra veckan skadade sig Kerim Mrabti i en landskamp mellan Sverige och Estland vilket gjorde djurgårdsfansen nervösa. Nu kan de dock glädja sig lite då klubben är på väg att värva en ny supertalang.

Djurgården är på väg att värva supertalangen Michael OlungaFotbolldirekt.se skriver under måndagen att en affär är några, vilket även bekräftas av klubbens sportchef Bosse Andersson.
– Det stämmer. Han är på väg hit. Jag kan bekräfta att han är på väg till Djurgården, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

– Det stämmer. Det här är en spelare vi har följt länge. Vi har haft koll en längre tid och följt hans utveckling, bekräftar Andersson för FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Han är på väg hit. Nu försöker vi bara hitta ett datum som passar. Vi har pratat med hans klubb därnere, och vi är överens. Vi har klartecken av hans klubb om att få prata med honom och att han ska få resa hit och träffa oss. Nu jobbar vi för att lösa visumdetaljer. Det är en mycket spännande spelare.

Förra säsongen stod 21-åringen för inte mindre än 19 mål när hans Gor Mahia vann kenyanska Premier League. Olunga har hyllats i inhemsk press och blev även utsedd till årets bästa spelare i ligan. Anfallaren har även gjort fem mål på nio A-landskamper för Nigeria.

DIFs sportchef är optimistisk om en övergång av ”Ingengjören, som han kallas i hemlandet.

– Vi har en förhoppning att han skall kunna ansluta i slutet av denna vecka, förhoppningsvis redan till Gran Canaria. Vi har haft kontakt med hans klubb och vi är överens om förutsättningarna om en eventuell framtida övergång. Den sista pusselbiten är att visumet skall bli klart och det är det som har dragit ut på tiden, förhoppningsvis de närmaste dagarna..

– Han kommer att komma hit, det är bara inte klart när. Vi har haft kontakt med ”Ingenjören” under en längre tid, och därav har Djurgården varit hans första prio.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365