Bekräftar: Juventus snuvar Real Madrid på supertalangen Rodrigo Bentancur

Bekräftar: Juventus snuvar Real Madrid på supertalangen Rodrigo Bentancur
bet365

Rodrigo Bentancur klar för Juventus

Boca Juniors president Daniel Angelici bekräftar för den argentinska tv-kanalen TyC Sports att man köpt spelarens rättigheter.

Rodrigo Bentancur är en spelare som jagats av de största klubbarna runt om i Europa. Lag som Manchester UnitedAC Milan och framförallt Real Madrid har visat intresse för 19-åringen men nu bekräftar Boca Juniors president Daniel Angelici att man sålt 50 procent av spelarens rättigheter till Juventus för 7,5 miljoner euro.

– Juventus bekrätade att de kommer att använda sig av den köpoption man hade på spelaren. Tidigare har Real Madrid presenterat ett bud, Manchester United hörde sig för och AC Milan skickade ett skriftligt meddelande och frågade om spelaren. Det har gått lång tid sen Boca sålde till en klubb utanför Argentina, säger Angelici.

Juventus köper alltså den resterande halvan av spelarens rättigheter. Tidigare köpte man 50% av rättigheterna för 7,5 miljoner euro och kommer totalt att betala drygt 15 miljoner euro för uruguayanen.

Tidigare i år kom rapporter om att båda Benfica och Arsenal var intresserade av den 19-årige supertalangen.

Vill rusta inför framtiden

Juventus ska även vara villiga att värva 22-årige Memphis Depay från Manchester United. Holländarens framtid blir allt mer oklar för varje dag som går och den första klubben kom var på tapeten när Depays situation diskuterades var Wolfsburg som ska vara beredda att värva spelaren.

Nu kommer CalcioMercato.it med uppgifter om att Juventus lägger sig in i kampen om spelare som förra säsongen stod får åtta mål på 52 matcher i den röda tröjan. Även AC Milan ska vara intresserade men skulle Depay lämna Old Trafford tyder det mesta på att det blir Juventus som blir nästa klubbadress.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply