Bekräftar: Claudio Bravo lämnar Barcelona för Manchester City

Bekräftar: Claudio Bravo lämnar Barcelona för Manchester City

Manchester City värvar Claudio Bravo

Barcelonas sportchef Robert Fernández bekräftar att chilenaren lämnar Spanien för spel i Premier League under Pep Guardiola i Manchester City.

Claudio Bravo kommer att lämna FC Barcelona för spel i Manchester City, det bekräftar Barças sportchef Robert Fernández till Barca TV.

– Vi har kommit överens med Manchester City om en övergång för Bravo, men innan ham lämnat behöver vi få in en ersättare, berättade Fernández och fortsatte.

– Det kom ett erbjudande från Manchester City och vi satte oss ner och studerade det utan någon stress. Vi kommer att berätta vem ersättaren är när det är klart, sa Fernández.

På söndagsförmiddagen rapporterar Mundo Deportivo att målvakten åkt till lagets träningsanläggning för att ta farväl av sina lagkamrater och ska inte ha tränat tillsammans med laget på söndagens träning.

Ajax-målvakten Jasper Cillessen sägs ersätta

Den holländska tidningen Telegraaf rapporterar om att Barcelona skall vara mycket nära på att värva den holländske landslagsmålvakten och Ajax målvakt Jasper Cillessen. Barcelona sägs ha kommit med ett erbjudande på mellan 10-12 miljoner euro för 27åringen. Dealen sägs dock komma i ett jobbigt skede för klubben, som precis håller på att försäkra sig om en plats i Champions League-gruppspelet till hösten, men klubben sägs också förstå att detta är ett erbjudande och en chans för Cillessen som kanske inte kommer att komma igen.

Cillessen koms bland annat ihåg för sin viktiga roll under VM 2014 i Brasilien för Hollands del. Det var bland annat mot Spanien, en match som slutade 5-1 för holländarnas del, som han gjorde en viktig räddning mot Silva i ett viktigt läge. Cillessen och Holland kom tillslut på en tredjeplats i turneringen. Cillessen skulle bli den andre holländske målvakten någonsin i en Barcelonatröja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply