Bekräftat: Yannick Carrasco detaljer från flytt till Kina

Uppgifter: Yannick Carrasco detaljer från flytt till Kina

Carrasco lämnar Atlético Madrid

Belgaren som kom till den spanska huvudstadsklubben sommaren 2015 är endast detaljer från att flytta. Detta till den kinesiska superligan och Dalian Yifang.

Sommaren 2014 gjorde Atlético Madrid en större satsning för att på nytt bygga ett lag för att försöka vinna La Liga. Man köpte då in spelare som Luciano ViettoJackson Martínez och Yannick Carrasco, tre namn som skulle bilda en av Spaniens farligaste anfall. Så blev dock inte fallet och det var endast den sistnämnde som lyckades någorlunda bra i den spanska huvudstadsklubben.

Belgarens form har dock varit upp och ner och under det senaste året har Carrasco visat brist på motivation, detta samtidigt som Diego Pablo Simeone tappat förtroendet för 26-åringen. Nu kommer uppgifter om att Carrasco endast är detaljer från att lämna Estadio Metropolitano och gå till den kinesiska superligan. Flertalet medier, bland annat La Sexta, Cadena COPE och Cadena SER är samtliga överens om att det endast kvarstår detaljer innan en flytt blir av.

Destinationen ser ut att bli Dalian Yifang och det är oklart hur mycket Los Colchoneros kommer få för belgaren. Det har pratats om allt från 30 till 70 miljoner euro. Detta samtidigt som spelarens tidigare klubb AS Monaco ska ha drygt 25 procent av försäljningssumman.

Under gårdagens presskonferens bekräftade även Diego Pablo Simeone att spelaren är på väg bort.

SE ÄVEN: Atlético Madrid intresserade av Timo Werner

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365