Bayerns skadekris – bara 14 spelare tillgängliga

Nio spelare skadade inför matchen

Bayern München saknar nio spelare inför kvällen match mot Porto – något som gör att man bara har tre avbytare till hands.

Om bara några timmar spelar Bayern München sin första kvartsfinal av två i Champions League mot Porto. Låter kanske som något den tyska dominanten borde klara av ganska enkelt, men faktum är att man bara kommer till Estádio de Dragão med sammanlagt 14 spelare. Något som gjorde att tränare Pep Guardiola kom med ett lite udda uttalande inför matchen.

– Alla som följer med till stadion kan spela, säger spanjoren enligt Sportbladet.

Nio man lång skadelista
Anledningen till att man bara kommer att ha med sig en startelva plus tre avbytare, vilket betyder att det inte direkt kommer finnas utrymme för improvisation för Pep Guardiola, är att man har hela nio skador, varav några på riktiga nyckelspelare. Igår bekräftades till exempel att Claudio Pizarro ansluter till den nio man långa skadelistan, där bland annat är Arjen Robben, Franck Ribery och David Alaba redan finns uppskrivna.

– De senaste två veckorna har vi pratat massvis om skadorna, men nu är det den här situationen, vi är här med 14 spelare och vi kommer göra vårt bästa. Jag tänker inte klaga, avslutade Pep Guardiola med.

Fotnot: Bayern München – Porto spelas ikväll klockan 20:45 och sänds på Viasat Sport.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply