Bayern tog ny trepoängare

Bayern München säkrade Bundesliga-titeln för länge sedan men Pep Guardiolas mannar har fortsatt ånga på i toppen av tabellen och under lördagen tog de en ny seger efter 5-2 hemma mot Werder Bremen inför 71 000 åskådare på Allianz Arena.

Det började dock illa för Champions League-semifinalisterna när gästande Bremen tog ledningen redan efter tio minuter via ytterbacken Theodor Gebre Selassie. Franck Ribéry kvitterade visserligen till 1-1 i den 20:e minuten, men Bremen återtog ledningen tack vare Aaron Hunt strax innan halvtidsvilan.

Bayern vände dock på matchen i andra halvlek – Claudio Pizarro gjorde både 2-2 och 3-2 inom loppet av fyra minuter i början av andra halvlek innan Bastian Schweinsteiger utökade ledningen till 4-2 efter 61 minuter. Arjen Robben fastställde sedan slutresultatet till 5-2 med en kvart kvar att spela.

Det skiljer nu tjugo poäng mellan Bayern München och Borussia Dortmund, som ligger tvåa i tabellen. Werder Bremen ligger på 14:e plats av 18 lag men de har ett betryggande avstånd ner till nedflyttningsstrecket.