Bayern Münchens Pierre-Emile Höjbjerg nära Southampton

Bayern Münchens Pierre-Emile Höjbjerg nära Southampton

Mittfältaren ska genomgå en medicinsk undersökning

Bayern Münchens unge och lovande danske mittfältare Pierre-Emile Höjbjerg sägs vara på väg till Premier League och Southampton, efter att ha varit utlånad i omgångar från moderklubben.

Pierre-Emile Höjbjerg är en ung men talangfull mittfältare som för närvarande står under kontrakt med Bayern München. Han har tidigare spelat i Bayern b-lag men sedan 2013 spelar han i a-laget.  Det har enbart blivit 17 seniormatcher i det tyska mästarlaget för den unge danskens del. Han har dock blivit utlånad, först till FC Augsburg under 2015 och säsongen 2015-16 spelade han i FC Schalke, vilket har inneburit en del Bundesligaerfarenheter och speltid i starka lag.

I Bundesliga, Europa League och i den tyska cupen blev det sammanlagt 31 matcher i den blåa Schalketröjan under den föregående säsongen för mittfältarens del och två assister att sätta på kontot. Sedan 2014 spelar Höjbjerg också i det danska landslaget och har sedan tidigare spelat i alla Danmarks U-nivåer från U16 upp till U21 innan han tillsist tog steget upp till seniorlaget.

BBC Sport rapporterar om att den 20årige dansken nu är på väg till Southampton och Premier League. Southampton, som är kända för att uppmuntra unga spelare och gärna tar in dem tidigt, skall vara redo att värva Bayern Münchenanfallaren. Höjbjerg skall enligt rapporter genomföra en medicinsk undersökning hos Southampton på måndag rapporterar Bayern och kommer att gå till klubben för en summa av 12,8 miljoner pund.

Höjbjer blir då Danmarks dyraste spelare någonsin.

Läs fler nyheter på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply