Bayern München redo att släppa forward

bet365

Evigt unga Claudio Pizarro sitter på ett utgående kontrakt och har enligt rapporter fått beskedet om att det inte blir någon fortsättning i Bayern München. Tysk media släpper idag bomben att peruanen nu kan vara på väg mot en tredje sejour i Werder Bremen.

Sedan början på 2000-talet har Claudio Pizarro i stort sett kastats fram och tillbaka mellan Werder Bremen och Bayern München, utöver ett kort äventyr i Chelsea. Efter att ha eldat på sina troligtvis bästa säsonger i karriären i Werder Bremen så värvades Pizarro tillbaka av Bayern München 2012 och är nu inne på sin tredje säsong sedan återkomsten. Många ställde sig frågandes till vad den dåvarande 34-åriga forwarden kunde tillföra laget, men Pizarro visade upp stor form och tryckte in 24 mål på sina två första säsonger trots begränsad speltid.

Efter fjolårets succé erbjöds peruanen en förlängning, men nuvarande säsong har kantats av skador och knappt ingen speltid, och Bayern München har nu bestämt sig för att man inte tänker erbjuda Pizarro något nytt kontrakt.

En tredje vända till Bremen?

Intressanta tyska medier släpper nu en mindre bomb att Werder Bremen ser över möjligheten att värva tillbaka publikfavoriten för en tredje vända hos klubben. Bandet mellan peruanen och klubben är redan starkt, men trots detta skulle Pizarro behöva gå ner väsentligt i lön om en övergång skulle bli möjlig. I dagsläget har Pizarro en årslön på cirka 46 miljoner kronor, och skulle en övergång bli av blir 36-åringen tvungen att nöja sig med ungefär en tredjedel av denna lön.

Werder Bremens sportchef har nekat att kommentera transferryktet, och den stora frågan är om 36-åringen som dragit med rejäla muskelskador under säsongen är fysiskt stark nog för att förlänga sin Bundesliga-karriär ytterligare. Tretton framträdanden och endast ett mål har det blivit för Pizarro under pågående säsong.

Intresse från Asien

Väljer Pizarro pengar före hjärta som ledstång för sitt nästa klubbval lär intresset från Asien locka mer. Det skall främst vara klubbar från Qatar som varit sugna på att erbjuda peruanen en sista chans att tjäna ihop de riktigt stora summorna. Tidigare har Pizarro även varit öppen med att han en dag gärna skulle vilja spela i hemlandet Peru, troligtvis som en sista anhalt innan skorna hängs upp för gott. Det återstår att se hur pass mycket vilja och glöd det fortfarande ryms i veterananfallarens hjärta och vart nästa stig leder.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365