Bastian Schweinsteiger kan lämna Manchester United

Bastian Schweinsteiger kan lämna Manchester United

Manchester United kan sälja Bastian Schweinsteiger

Den tyske världsmästaren Bastian Schweinsteiger, 31, är en av flera spelare Manchester United kan tänkas sälja i sommar. Detta enligt rapporter till brittiska Sky Sports.

Bastian Schweinsteiger, 31, värvades till Manchester United från Bayern München i juli 2015. Nu, endast ett år senare, kan den tyske världsmästaren vara på väg bort från Premier League-klubben. Enligt källor till brittiska Sky Sports är den välmeriterade innermittfältaren en av flera spelare som kan lämna klubben efter José Mourinhos ankomst till Old Trafford.

Följer inte med till Sverige

Mourinho, som efterträdde Louis van Gaal på managerposten tidigare i somras, har valt att utelämna Schweinsteiger från truppen inför Uniteds träningsmatch mot turkiska Galatasaray på Ullevi under lördagskvällen, vilket ses som ett tecken på att 31-åringen tillåts lämna klubben.

Den 23-årige anfallaren Will Keane är en annan spelare som kan komma att lämna. Därefter kommer Mourinho fortsätta med sin analys av spelartruppen innan han bestämmer sig för vilka spelare som följer i samma fotspår.

Slutar i tyska landslaget

Under tiden i Bayern München, mellan 2002 och 2015 i A-laget, hann Bastian Schweinsteiger med att vinna åtta ligatitlar, sju cuptitlar och en Champions League-titel 2013. Den första – och eventuellt sista – säsongen i Manchester United avslutades med en FA-cuptitel. Tyskens nuvarande kontrakt med klubben sträcker sig till 2018.

Schweinsteiger annonserade tidigare under fredagen att hans tid i det tyska landslaget är över efter 120 A-landskamper och ett VM-guld i Brasilien 2014. Bayern München-ikonen var också en del av sommarens EM-trupp i Frankrike där det slutade med uttåg i semifinalen mot värdnationen. Sammanlagt blev det fyra EM- och tre VM-slutspel i den tyska landslagströjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365