Barcelona och Real Madrid gör upp om André Gomes

Barcelona och Real Madrid gör upp om André Gomes

André Gomes jagas av Real Madrid och Barcelona

Det är dags för Barcelona och Real Madrid att göra upp om ännu en spelare. Den här gången handlar det om Valencia-mittfältaren André Gomes, som kan komma att kosta hela 614 miljoner kronor.

André Gomes, 22, blev Europa-mästare med Portugal tidigare i sommar efter finalsegern mot värdnationen Frankrike. Mittfältaren startade fyra matcher i turneringen och hoppade in i semifinalen mot Wales, men i finalen fick han nöja sig med att titta på från bänken när hans landsmän säkrade EM-titeln.

André Gomes kostar stora pengar

Nu kan det vara dags för portugisen att lämna sin nuvarande klubb, Valencia, för en av de två jättarna i spansk fotboll: Real Madrid och Barcelona. Valencia tänker inte sälja talangen för mindre än €65 miljoner (motsvarande ungefär 614 miljoner kronor), men båda storklubbarna är intresserade av att värva Gomes. Samtidigt är Valencia väl medvetna om att intresset kring Gomes bidrar till att höja spelarens värde på marknaden.

Spanska AS rapporterar att Real Madrid sannolikt inte vill betala de pengarna Valencia vill ha, men också att tränaren Zinedine Zidane gett tummen upp för en eventuell värvning av Gomes då det, enligt klubben, är en spelare som kan förstärka truppen ordentligt. Barcelona-tränaren Luis Enrique ser i 22-åringen en spelare som kan erbjuda bredd på mittfältet. André Gomes är bäst som innermittfältare men kan även spela ute till vänster.

Valencia har ingen avsikt att sälja

Valencia har inga intentioner att sälja sin guldklimp och ser honom som en viktig spelare i klubbens nya projekt. Agenten Jorge Mendes har emellertid en bra relation till Real Madrid, vilket kan påverka situationen.

Real och Barça är inte de enda klubbarna som är intresserade; under söndagen tackade Valencia nej till bud på ungefär €40 miljoner (378 miljoner kronor) från Chelsea och Juventus.

André Gomes har spelat för Valencia sedan 2014, då han först lånades in från Benfica för att därefter köpas loss permanent. Hittills har det blivit 78 matcher i La Liga-klubben för den portugisiske Europa-mästaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply