Barcelona – laget utan insläppta mål

bet365

La Liga rekord insläppta mål

Har spelat 630 minuter i La Liga utan att ha släppt in ett enda mål.

Barcelona leder La Liga på 19 poäng efter 7 spelade omgångar och man har hittills inte släppt in ett enda mål. Det har fått 630 minuter sedan laget släppte in ett mål sist och på lördagskvällen slog Claudio Bravo ’Pello’ Artorias rekord.

FC Barcelona enda laget som inte släppt in ett mål

Barcelona är det enda laget i de europeiska ligorna som inte släppt in ett mål i ligaspelet. Fram till och med i söndags var man tillsammans med Juventus de två lag som inte släppt in mål men efter Romas två mål i söndags är katalanerna nu alltså det enda lag som inte har släppt in mål.

Barcelonas målskillnad är 19-0 på de sju matcherna som spelats i La Liga och endast en målvakt i Barcelonas historia har varit bättre. Klubbrekordet innehavs av Miguel Reina som höll nollan i 824 minuter under säsongen 1976-1973. Ett rekord som Bravo behöver lite mer än två matcher till för att slå.

La Ligas rekord innehavs av Abel Resino som höll nollan i 1275 minuter under säsongen 1990-1991 med Atlético Madrid. Kuriöst nog var det ingen mindre än Barcelonas tränare, Luis Enrique som till slut lyckades göra mål på Resino.

Källa: Diario Marca

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply