Barcelona jagar Monacos Almamy Touré

Almamy Touré på väg till Barcelona?

Enligt franska L’Equipe ska de regerande La Liga-mästarna vara ute efter en spelare som kan spela på vänsterkanten.

Barcelona är i full gång med att leta efter spelare att värva i januari och enligt L’Equipe har ögonen fastnat på AS Monacos vänsterspringare Almamy Touré. Sen tidigare har man bland annat Dani AlvesAleix Vidal och Douglas som kan spela på vänsterkanten men den franska tidningen ska den katalanska klubbledningen vilja förstärka laget ytterligare.

Under de senaste veckorna har det pratats om flera olika värvningsalternativ, bland annat Alessandro Florenzi (AS Roma) och Mario Gaspar (Villarreal), men det finns fler.

L’Equipe skriver att Barcelona följer Almamy Touré väldigt nära och att man gjort det en längre tid. Man ska enligt uppgifter till tidningen ha följt 19-åringen sedan fyra år tillbaka då spelaren trots flera svåra skador kämpade för att tillslut ta sig till A-laget och få en plats av Leonardo Jardim.

Hyllas av tränaren

Almamy Touré är väldigt lovande och har även blivit hyllad av sin portugisiske tränare, senast efter gårdagens match. En match där Touré stod för 2 mål i matchen mot Olympique Marseille (3-3)

– Jag är väldigt glad för hans skull. För sex månader sen pratades det om att han var en bra talang och idag är duktig fotbollsspelare, säger Jardim.

Mali-spelaren har kontrakt med AS Monaco ytterligare fyra år, till 2019, och har som mål att slå sig in i startelvan i sitt nuvarande lag.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply